Artikel 35

 • 1
  Op de fiets moet je bij nacht en bij slecht zicht overdag, licht voeren zoals omschreven in lid 2 en 4 van dit artikel.

  Originele wettekst

  Fietsers voeren tijdens het rijden bij nacht of bij dag indien het zicht ernstig wordt belemmerd, verlichting overeenkomstig het tweede tot en met het vierde lid.
 • 2
  Een fiets met twee wielen en een fiets met drie wielen met één voorwiel moet zijn voorzien van een wit of geel licht aan de voorkant, je mag ook een geel of wit licht op uw borst voeren.

  Originele wettekst

  Een fiets op twee wielen en een fiets op drie wielen met één voorwiel moeten zijn voorzien van een wit of geel licht dat aan de voorzijde wordt gevoerd, tenzij de bestuurder een wit of geel licht voert op zijn borst.
 • 3
  Op een fiets met twee voorwielen moeten aan de voorkant twee witte of gele lichten gevoerd worden op gelijke afstand vanuit het midden van de fiets.

  Originele wettekst

  Op een fiets op meer dan twee wielen met twee voorwielen moeten aan de voorzijde twee witte of twee gele symmetrisch links en rechts van het midden bevestigde lichten worden gevoerd.
 • 4
  Een fiets moet een rood achterlicht aan de achterzijde van de fiets voeren, je mag ook een rood licht op je rug voeren.

  Originele wettekst

  Een fiets moet zijn voorzien van een rood achterlicht dat aan de achterzijde wordt gevoerd, tenzij de bestuurder of een achter de bestuurder gezeten passagier een rood licht voert op zijn rug.
 • 5
  Je mag op een fiets twee amberkleurige richtingaanwijzers aan de voorkant en aan de achterkant hebben.

  Originele wettekst

  Een fiets mag zijn voorzien van twee ambergeel licht stralende richtingaanwijzers aan de voorzijde en twee aan de achterzijde.
 • 6
  Naast de verlichting genoemd in lid 2 tot en met 5 van dit artikel mag een fiets geen andere verlichting voeren.

  Originele wettekst

  Er mogen niet meer lichten worden gevoerd op een fiets, door de bestuurder daarvan of door een achter de bestuurder gezeten passagier dan de in het tweede tot en met vijfde lid genoemde lichten.